Banankaka

Du behöver 2 dl siktat dinkelmjöl 1 dl fullkornsdinkel 3/4 dl socker 1 tsk vaniljpulver 1 tsk bikarbonat 1 dl neutral rapsolja 2 ägg ¾...


10 portioner

Du behöver

  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsdinkel
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 ägg
  • ¾ dl naturell yoghurt
  • 2 mogna bananer
  • 50 g mörk choklad 70 %
  • smör och 1 dl kokosflingor till formen

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
2. Blanda båda mjölsorterna, socker, vaniljpulver och bikarbonat.

4

5
3. Tillsätt oljan, äggen och lite lätt uppvispad yoghurt. Blanda väl.

6

7
4. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt den.

8

9
5. Smörj formen och häll i kokosflingorna. Skaka runt så att det täcker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.

10

11
Servera med en klick yoghurt.


Kommentar:
282 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 56 proc fett, 37 proc kolhydrater.
Receptet hämtat ur “Klaras hälsomat-5 ssteg till ett friskare & smalare liv” av Klara Desser.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top