Du behöver
- 2 dl siktat dinkelmjöl
- 1 dl fullkornsdinkel
- 3/4 dl socker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 dl neutral rapsolja
- 2 ägg
- ¾ dl naturell yoghurt
- 2 mogna bananer
- 50 g mörk choklad 70 %
- smör och 1 dl kokosflingor till formen
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2. Blanda båda mjölsorterna, socker, vaniljpulver och bikarbonat.
4
5
3. Tillsätt oljan, äggen och lite lätt uppvispad yoghurt. Blanda väl.
6
7
4. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt den.
8
9
5. Smörj formen och häll i kokosflingorna. Skaka runt så att det täcker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min.
10
11
Servera med en klick yoghurt.
282 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 56 proc fett, 37 proc kolhydrater.
Receptet hämtat ur “Klaras hälsomat-5 ssteg till ett friskare & smalare liv” av Klara Desser.