Du behöver

  • 250 g ekologisk potatis
  • 8 (200 g) små morötter
  • 100 g fänkål, strimlad
  • 1 röd lök, skivad
  • 0,5 dl stor kapris
  • 100 g ruccolasallad, delad
  • 0,5 tsk flagsalt
  • 1 krm pepparkvarnen
  • 20 g parmesan, flagad
  • VITLÖKSDRESSING
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk vatten
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 msk färsk rosmarin, strimlad

Gör så här

1
1. Koka potatisen med skalen på. Behåll skalen och dela den i bitar. Skala och ångkoka morötterna 7 minuter, tillsätt fänkålen efter 5 minuter. Blanda samtliga ingredienser utom osten.

2

3
2. Vispa dressingen med en gaffel och häll den över salladen. Blanda och strö över ostflagorna.


Kommentar:
334 kcal per portion
E% 13 procent protein, 35 procent fett, 52 procent kolhydrater