Du behöver
- 250 g ekologisk potatis
- 8 (200 g) små morötter
- 100 g fänkål, strimlad
- 1 röd lök, skivad
- 0,5 dl stor kapris
- 100 g ruccolasallad, delad
- 0,5 tsk flagsalt
- 1 krm pepparkvarnen
- 20 g parmesan, flagad
- VITLÖKSDRESSING
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronjuice
- 2 msk vatten
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 0,5 msk färsk rosmarin, strimlad
Gör så här
1
1. Koka potatisen med skalen på. Behåll skalen och dela den i bitar. Skala och ångkoka morötterna 7 minuter, tillsätt fänkålen efter 5 minuter. Blanda samtliga ingredienser utom osten.
2
3
2. Vispa dressingen med en gaffel och häll den över salladen. Blanda och strö över ostflagorna.
334 kcal per portion
E% 13 procent protein, 35 procent fett, 52 procent kolhydrater