Bönröra

Du behöver 1 burk stora vita bönor 1 vitlöksklyfta 1 näve bladpersilja 3 msk olivolja 1 klyfta citron 1 nypa flingsalt Gör så här 1...


0 portioner

Du behöver

  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 näve bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta citron
  • 1 nypa flingsalt

Gör så här

1
1. Häll av och skölj bönorna i en sil.

2

3
2. Skala och riv vitlöksklyftan. Hacka persiljan lite.

4

5
3. Kör allt i matberedare eller med stavmixer till en slät kräm medan du häller i olivoljan.

6

7
4. Smaka av med lite pressad citron och salt. Om röran är för tjock kan du späda med lite vatten till lagom konsistens.


Kommentar:
Receptet hämtat ur boken “Hälsosam livsstil och det goda livet” av Mai-Lis Hellenius. ICA Bokförlag 2010.
33 KCAL PER MATSKED
E% 10 proc protein, 67 proc fett, 23 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top