Broccolipaj med smuldegstäcke

Du behöver 500 g broccoli 100 g champinjoner ½ purjolök 1 msk flytande margarin eller olja 100 g cocktailtomater salt 1/2 tsk torkad timjan 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g broccoli
  • 100 g champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 100 g cocktailtomater
  • salt
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 75 g riven lagrad ost, gärna nyckelhålsmärkt
  • 1 dl fullkornsdinkel
  • 1 dl vetemjöl
  • 75 g fast margarin (här är det bäst med fast margarin)
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2. Skär broccolin i skivor (kasta det mest träiga) och champinjonerna i halvor. Skär purjolöken fint. Stek grönsakerna hastigt i en stekpanna.

4

5
3. Lägg grönsakerna i en smord ugnsfast form. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå. Krydda med salt, timjan, oregano och basilika. Rör så att allt blandas. Strö på osten.

6

7
4. Blanda fullkornsdinkel, vetemjöl och margarin till en deg. Smula degen över grönsakerna.

8

9
5. Grädda i ugnen tills smuldegen fått färg, det tar 10–15 minuter.

10

11
6. Strö på sesamfrö. Ät med en god sallad.


Kommentar:
410 KCAL PER PORTION
E% 12 proc protein, 57 proc fett, 31 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top