Du behöver
- 4 1/5 dl dinkelmjöl
- 1/2 tsk havssalt
- gurkmeja, spiskummin, timjan
- 1 1/2 dl vatten
Gör så här
1
1. Blanda alla torra ingredienser, mängden kryddor väljer du själv. Tillsätt vatten och knåda ihop till en slät degklump. Låt degen vila ca 30 min i ett kylskåp.
2
3
2. Ta en bit av degen och rulla till en boll, platta till den på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en pannkaksliknande form, tillsätt mjöl på båda sidor för att degen inte ska fastna i kaveln
4
eller på bordet.
5
6
3. Grädda chapatin i en stekpanna på medel till hög värme i ungefär 1 min på varje sida, brödet kommer att få en stekyta och svälla upp lite av värmen. För att undvika att brödet blir klibbigt på ovansidan, stek utan matfett.
7
8
4. Stryk på 1 tesked ghee eller smör på det varma brödet.
621 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 50 procent fett, 35 procent kolhydrater