Chapati

Du behöver 4 1/5 dl dinkelmjöl 1/2 tsk havssalt gurkmeja, spiskummin, timjan 1 1/2 dl vatten Gör så här 1 1. Blanda alla torra ingredienser,...


6 portioner

Du behöver

  • 4 1/5 dl dinkelmjöl
  • 1/2 tsk havssalt
  • gurkmeja, spiskummin, timjan
  • 1 1/2 dl vatten

Gör så här

1
1. Blanda alla torra ingredienser, mängden kryddor väljer du själv. Tillsätt vatten och knåda ihop till en slät degklump. Låt degen vila ca 30 min i ett kylskåp.

2

3
2. Ta en bit av degen och rulla till en boll, platta till den på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en pannkaksliknande form, tillsätt mjöl på båda sidor för att degen inte ska fastna i kaveln

4
eller på bordet.

5

6
3. Grädda chapatin i en stekpanna på medel till hög värme i ungefär 1 min på varje sida, brödet kommer att få en stekyta och svälla upp lite av värmen. För att undvika att brödet blir klibbigt på ovansidan, stek utan matfett.

7

8
4. Stryk på 1 tesked ghee eller smör på det varma brödet.


Kommentar:
621 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 50 procent fett, 35 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top