Chokladbars med nötter och frön

Du behöver 400 g mörk choklad med hög kakaohalt 2 dl grädde, havregrädde, havredryck eller mandeldryck 1/2 dl sprit eller likör eventuellt 2 dl hasselnötter,...


0 portioner

Du behöver

  • 400 g mörk choklad med hög kakaohalt
  • 2 dl grädde, havregrädde, havredryck eller mandeldryck
  • 1/2 dl sprit eller likör eventuellt
  • 2 dl hasselnötter, gärna rostade
  • 2 dl mandel, valnötter och cashewnötter, gärna rostade
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl strimlade torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade tranbär eller torkade blåbär, körsbär eller fikon
  • kokosflingor

Gör så här

1
1. Börja med att klä en avlång brödform med smörpapper. Strö gärna kokos i den smörpappersklädda formen så blir det ett strössel på kakan.

2

3
3. Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Ställ en rostfri bunke över kastrullen. Bryt ner chokladen i bunken och rör tills den har smält.

4

5
5. Rör sedan ner grädden och övriga ingredienser. Vänd ihop och ös sedan upp i den smörpappersklädda formen. Ställ kallt ett par timmar.

6

7
Servera i små bitar som godis efter maten eller till en kopp kaffe eller te.


Kommentar:
148 KCAL PER PORTION
E% 9 procent protein, 65 procent fett, 26 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top