Du behöver
- 400 g mörk choklad med hög kakaohalt
- 2 dl grädde, havregrädde, havredryck eller mandeldryck
- 1/2 dl sprit eller likör eventuellt
- 2 dl hasselnötter, gärna rostade
- 2 dl mandel, valnötter och cashewnötter, gärna rostade
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl pistagenötter
- 1 dl paranötter
- 1 dl strimlade torkade aprikoser
- 1 dl russin
- 1 dl torkade tranbär eller torkade blåbär, körsbär eller fikon
- kokosflingor
Gör så här
1
1. Börja med att klä en avlång brödform med smörpapper. Strö gärna kokos i den smörpappersklädda formen så blir det ett strössel på kakan.
2
3
3. Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Ställ en rostfri bunke över kastrullen. Bryt ner chokladen i bunken och rör tills den har smält.
4
5
5. Rör sedan ner grädden och övriga ingredienser. Vänd ihop och ös sedan upp i den smörpappersklädda formen. Ställ kallt ett par timmar.
6
7
Servera i små bitar som godis efter maten eller till en kopp kaffe eller te.
148 KCAL PER PORTION
E% 9 procent protein, 65 procent fett, 26 procent kolhydrater