Du behöver
- 200 g mörk choklad, minst 70 proc
- 2 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk rårörsocker eller 2 påsar Stevia-plus
- 1/2 tsk malen kardemumma
- 1/2 apelsin, pressad saft och rivet skal
- hallon
Gör så här
1
1. Smält chokladen i vattenbad, separera äggulor från vitor och rör ner äggulorna och den uppvispade grädden i den smälta och avsvalnande chokladen.
2
3
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Tillsätt socker. Smaksätt med kardemumma, finrivet apelsinskal och någon matsked apelsinsaft.
4
5
3. Låt helst moussen stå svalt några timmar före servering så smakar den mer. Servera gärna med en sås av mixade hallon eller dekorera med hallon.
546 KCAL PER PORTION (Ber. på 4 p)
E% 7 procent protein, 68 procent fett, 25 procent kolhydrater