Dessert à la Sigyn

Du behöver 1 ananas ¼ papaya 4 msk smör 1 dl muscovadosocker ½ lime 2 tsk pulveringefära 12 msk rostade kokosflagor 1 granatäpple 1 stor...


6 portioner

Du behöver

  • 1 ananas
  • ¼ papaya
  • 4 msk smör
  • 1 dl muscovadosocker
  • ½ lime
  • 2 tsk pulveringefära
  • 12 msk rostade
  • kokosflagor
  • 1 granatäpple
  • 1 stor banan
  • TILL SERVERING
  • 6 dl Tofuline vaniljglass

Gör så här

1
1. Skär bort skalet och mittstammen på ananasen. Skär den på längden i 2 cm tjocka skivor. Kärna ur och skär papayan i 2 cm halvmånebitar.

2

3
2 Lägg smöret och sockret i en stekpanna och låt det koka ihop. Lägg i ananasen och låt steka med. Pressa över lime och strö över ingefära. Lägg i papayan mot slutet och vänd försiktigt så att den blir varm.

4

5
3 Rosta kokosflagorna. Kärna ur granatäpplet och skär bananerna i skivor. Lägg upp den stekta frukten på tallrikar. Dekorera med granatäpplekärnor och bananskivor. Strö över kokosflagorna.

6

7
Servera med Tofu vaniljglass eller vispad grädde.


Kommentar:
389 KCAL PER PORTION
E% 3 procent protein, 53 procent fett, 44 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top