Du behöver
- 3 dl dinkelmjöl
- 115 g smör
- 2 msk creme fraiche
- 1 krm salt
- 1 msk sesamfrön
- TILL GARNERING (mängd per kex):
- 1 msk bär, t ex hallon
- 1 msk kesella
- 1 tsk sylt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman degen till en smidig massa. Forma den till en rulle och rulla i sesamfrön. Skär i skivor och vänd gärna degskivorna i sesamfrön.
2
3
2. Grädda kexen på bakplåtspappersklädd plåt i 10 min. Låt svalna och förvara torrt.
4
5
3. Vid servering, lägg på en klick kesella, några bär och toppa med smält sylt som får rinna ner över bakelserna. Dekorera med färska blad.
113 KCAL PER PORTION
E% 10 proc protein, 57 proc fett, 33 proc kolhydrater
Receptet kommer från boken: Ät dig yngre- 60 recept som bromsar tiden av Cathrine Schück, (Fitnessförlaget, 2009)