Dinkelkex med färska bär

Du behöver 3 dl dinkelmjöl 115 g smör 2 msk creme fraiche 1 krm salt 1 msk sesamfrön TILL GARNERING (mängd per kex): 1 msk...


20 portioner

Du behöver

  • 3 dl dinkelmjöl
  • 115 g smör
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 msk sesamfrön
  • TILL GARNERING (mängd per kex):
  • 1 msk bär, t ex hallon
  • 1 msk kesella
  • 1 tsk sylt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman degen till en smidig massa. Forma den till en rulle och rulla i sesamfrön. Skär i skivor och vänd gärna degskivorna i sesamfrön.

2

3
2. Grädda kexen på bakplåtspappersklädd plåt i 10 min. Låt svalna och förvara torrt.

4

5
3. Vid servering, lägg på en klick kesella, några bär och toppa med smält sylt som får rinna ner över bakelserna. Dekorera med färska blad.


Kommentar:
113 KCAL PER PORTION
E% 10 proc protein, 57 proc fett, 33 proc kolhydrater
Receptet kommer från boken: Ät dig yngre- 60 recept som bromsar tiden av Cathrine Schück, (Fitnessförlaget, 2009)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top