Fetaostpaj

Du behöver PAJDEG 1,25 dl dinkelmjöl 25 g smör 0,5 dl kesella FYLLNING 80 g spenat, hackad 2 salladslökar, delade 8 cocktailtomater 1 gul paprika,...


2 portioner

Du behöver

  • PAJDEG
  • 1,25 dl dinkelmjöl
  • 25 g smör
  • 0,5 dl kesella
  • FYLLNING
  • 80 g spenat, hackad
  • 2 salladslökar, delade
  • 8 cocktailtomater
  • 1 gul paprika, skivad
  • 6 hela vitlöksklyftor, inlagda i vatten
  • 50 g fetaost, smulad
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mjölk (mellan)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm muskot
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Spar lite deg till fyra remsor. Tryck ut degen i en pajform, förgrädda 10 minuter.

2

3
2. Fördela grönsakerna och osten i pajskalet.

4

5
3. Vispa ägg och mjölk, tillsätt peppar, muskot och persilja. Häll blandningen över grönsakerna.

6

7
4. Rulla fyra degremsor, lägg dem som ett rutmönster ovanpå. Grädda 20 minuter.


Kommentar:
459 kcal per portion
E% 49 procent fett, 32 procent kolhydrater, 19 procent protein

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top