Fikonkaka

Du behöver 400 g torkade fikon 2 1/2 dl skållad och skalad sötmandel 100 g mörk choklad Gör så här 1 1. Skär bort skaftet...


10 portioner

Du behöver

  • 400 g torkade fikon
  • 2 1/2 dl skållad och skalad sötmandel
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

1
1. Skär bort skaftet på fikonen och kör sedan alltsammans i matberedare tills chokladen smält av sockret i frukten.

2

3
2. Rulla ihop den ganska kladdiga massan till en rulle eller platt kaka och förvara i kylen till servering.


Kommentar:
250 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 41 procent fett, 51 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top