Glass med honungsfrukter

Du behöver 2 päron, ej för hårda 4–6 goda plommon 3 msk flytande honung 2 msk pressad apelsin eller lime 1 krm malen kanel 1/2...


4 portioner

Du behöver

  • 2 päron, ej för hårda
  • 4–6 goda plommon
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk pressad apelsin eller lime
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 liter vaniljglass, eventuellt laktosfri
  • finstrimlat citrusskal till garnering

Gör så här

1
Halvera frukterna och skär dem i tunna klyftor. Blanda honung, citrussaft och kanel i en kastrull och värm sakta.

2

3
Lägg i frukten och vänd runt cirka en minut. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.

4

5
Fördela glassen i portionsglas, lägg på frukten och fördela lagen.

6

7
Garnera med finstrimlat citrusskal.


Kommentar:
228 KCAL PER PORTION
E% 5 proc protein, 30 proc fett, 65 proc kolhydrater
Receptet hämtat ur “Skördetid med smak av paradiset” av Siv Key Nilsson, (B Wahlströms, 2007).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top