Du behöver
- 2 päron, ej för hårda
- 4–6 goda plommon
- 3 msk flytande honung
- 2 msk pressad apelsin eller lime
- 1 krm malen kanel
- 1/2 liter vaniljglass, eventuellt laktosfri
- finstrimlat citrusskal till garnering
Gör så här
1
Halvera frukterna och skär dem i tunna klyftor. Blanda honung, citrussaft och kanel i en kastrull och värm sakta.
2
3
Lägg i frukten och vänd runt cirka en minut. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
4
5
Fördela glassen i portionsglas, lägg på frukten och fördela lagen.
6
7
Garnera med finstrimlat citrusskal.
228 KCAL PER PORTION
E% 5 proc protein, 30 proc fett, 65 proc kolhydrater
Receptet hämtat ur “Skördetid med smak av paradiset” av Siv Key Nilsson, (B Wahlströms, 2007).