God Morgonbröd

Du behöver 100 g smör 1 dl kallpressad kokosolja 1 msk vatten 2 msk fiberhusk (pulvriserat psylliumfröskal) 1 1/2 dl linfrön 2 dl solroskärnor 1...


10 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk fiberhusk (pulvriserat psylliumfröskal)
  • 1 1/2 dl linfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 125 g mandlar, grovt hackade (alternativt 3 dl skrädmjöl eller havremust)
  • 4–5 ägg
  • 1 matsked mald kardemumma
  • 1 tsk kanel (ev)
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 170 grader. Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter.

2

3
2. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas.

4

5
3. Blanda samman alla ingredienser till en kletig deg och häll på en smord bakplåt. Forma till ett runt bröd (20–25 cm i diameter).

6

7
4. Låt stå i ugnen på 170 grader i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet.


Kommentar:
387 KCAL PER BIT
E% 13 procent protein, 82 procent fett, 5 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top