Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 1 msk vatten
- 2 msk fiberhusk (pulvriserat psylliumfröskal)
- 1 1/2 dl linfrön
- 2 dl solroskärnor
- 1 1/2 dl kokosflingor
- 125 g mandlar, grovt hackade (alternativt 3 dl skrädmjöl eller havremust)
- 4–5 ägg
- 1 matsked mald kardemumma
- 1 tsk kanel (ev)
- 1 tsk havssalt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 170 grader. Blanda ner fiberhusken i vatten och låt svälla i 5 minuter.
2
3
2. Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas.
4
5
3. Blanda samman alla ingredienser till en kletig deg och häll på en smord bakplåt. Forma till ett runt bröd (20–25 cm i diameter).
6
7
4. Låt stå i ugnen på 170 grader i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet.
387 KCAL PER BIT
E% 13 procent protein, 82 procent fett, 5 procent kolhydrater