Grillad kyckling med kikärtsbulgur

Du behöver 1 burk (à 400 g) kikärter, väl sköljda, avrunna 1 citron, saften 2 klyftor vitlök, skalade, finhackade 2 dl bulgur 2 msk av...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (à 400 g) kikärter,
  • väl sköljda, avrunna
  • 1 citron, saften
  • 2 klyftor vitlök, skalade,
  • finhackade
  • 2 dl bulgur
  • 2 msk av vardera hackad mynta och hackad bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1/2 granatäpple, kärnorna
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk harissa, chilipasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 burk matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Blanda kikärter, citronsaft och vitlök i en stor skål. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

2
Skär filéerna i tre bitar på längden. Blanda med harissa, spiskummin, honung och olivolja. Stek i het grillpanna, salta och peppra.

3
Blanda nykokt bulgur med kikärter, mynta, persilja, olivolja, rödlök och granatäpplekärnor. Salta och peppra. Servera till kycklingen med en klick matlagningsyoghurt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 558, Fett 13 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top