Du behöver
- 1 burk (à 400 g) kikärter,
- väl sköljda, avrunna
- 1 citron, saften
- 2 klyftor vitlök, skalade,
- finhackade
- 2 dl bulgur
- 2 msk av vardera hackad mynta och hackad bladpersilja
- 3 msk olivolja
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1/2 granatäpple, kärnorna
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk harissa, chilipasta
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk honung
- 1 msk olivolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 burk matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Blanda kikärter, citronsaft och vitlök i en stor skål. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
2
Skär filéerna i tre bitar på längden. Blanda med harissa, spiskummin, honung och olivolja. Stek i het grillpanna, salta och peppra.
3
Blanda nykokt bulgur med kikärter, mynta, persilja, olivolja, rödlök och granatäpplekärnor. Salta och peppra. Servera till kycklingen med en klick matlagningsyoghurt.
Näringsvärde: Kcal 558, Fett 13 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 11 g