Du behöver

  • 1 stor squash
  • 1 stor aubergine
  • 2 rödlökar
  • 2 stora paprikor i olika färger
  • 2 majskolvar
  • 100 g vaxbönor
  • olivolja
  • flingsalt
  • MARINAD:
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk hackad timjan

Gör så här

1
1. Skär squashen i centimetertjocka skivor. Gör likadant med auberginen.

2

3
2. Skär lök och paprika i stora klyftor och dela majskolvarna i stora bitar.

4

5
3. Pensla lätt med olja och grilla ca 2–4 min på var sida.

6

7
4. Lägg grönsakerna i en skål. Vispa ihop marinaden och häll över medan de fortfarande är varma. Rör om och lägg upp på ett vackert fat före servering. Strö över rikligt med flingsalt.


Kommentar:
Receptet kommer från boken Grilla med Salming: ICA Bokförlag 2010.
327 KCAL PER PORTION
E% 6 proc protein, 70 proc fett, 24 proc kolhydrater