Du behöver
- 1 stor squash
- 1 stor aubergine
- 2 rödlökar
- 2 stora paprikor i olika färger
- 2 majskolvar
- 100 g vaxbönor
- olivolja
- flingsalt
- MARINAD:
- 2 msk balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 msk hackad timjan
Gör så här
1
1. Skär squashen i centimetertjocka skivor. Gör likadant med auberginen.
2
3
2. Skär lök och paprika i stora klyftor och dela majskolvarna i stora bitar.
4
5
3. Pensla lätt med olja och grilla ca 2–4 min på var sida.
6
7
4. Lägg grönsakerna i en skål. Vispa ihop marinaden och häll över medan de fortfarande är varma. Rör om och lägg upp på ett vackert fat före servering. Strö över rikligt med flingsalt.
Receptet kommer från boken Grilla med Salming: ICA Bokförlag 2010.
327 KCAL PER PORTION
E% 6 proc protein, 70 proc fett, 24 proc kolhydrater