Du behöver
- 4 majskolvar
- 1 squash
- 8 stora champinjoner
- POTATISSALLAD
- 1 kg färskpotatis
- 1 burk svarta bönor
- 1 avokado
- 1 knippe rädisor
- 1 dl vinägrett
- MARINAD
- 1 dl olivolja
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Rör ihop marinaden och pensla majskolvarna med den. Skär squashen i bitar och pensla även den och svampen med marinaden. Låt ligga och dra medan du gör potatissalladen.
2
3
2. Koka potatisen och skär den i halvor.
4
5
3. Häll av vattnet från bönorna, skölj dem i ett durkslag och blanda med potatisen. Gröp ur avokadon och skär den i mindre bitar. Blanda med potatis- och bönröran. Skär rädisorna i skivor och rör ner dem. Häll över dressingen och blanda allt.
6
7
4. Grilla majskolvarna cirka 15 minuter och squash och svamp cirka 5 minuter.
582 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 53 procent fett, 40 procent kolhydrater.
Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).