Du behöver

  • 4 majskolvar
  • 1 squash
  • 8 stora champinjoner
  • POTATISSALLAD
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 avokado
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl vinägrett
  • MARINAD
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Rör ihop marinaden och pensla majskolvarna med den. Skär squashen i bitar och pensla även den och svampen med marinaden. Låt ligga och dra medan du gör potatissalladen.

2

3
2. Koka potatisen och skär den i halvor.

4

5
3. Häll av vattnet från bönorna, skölj dem i ett durkslag och blanda med potatisen. Gröp ur avokadon och skär den i mindre bitar. Blanda med potatis- och bönröran. Skär rädisorna i skivor och rör ner dem. Häll över dressingen och blanda allt.

6

7
4. Grilla majskolvarna cirka 15 minuter och squash och svamp cirka 5 minuter.


Kommentar:
582 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 53 procent fett, 40 procent kolhydrater.

Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).