Gul hirs med fyllda champinjonhattar

Du behöver 2 dl hirs 0,5 pkt stött saffran 100 g sockerärtor 1 röd paprika, skivad 1 msk olivolja 1 msk pressad citronsaft salt och...


2 portioner

Du behöver

  • 2 dl hirs
  • 0,5 pkt stött saffran
  • 100 g sockerärtor
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 1+1 tsk olivolja
  • 5 stora (150g) champinjoner
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 0,5 röd chili, urkärnad och strimlad
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • ATT SERVERA TILL:
  • 1 avokado, delad och skivad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka hirsen enligt anvisning. Tillsätt saffran och rör om.

2

3
2. Koka ärtorna 2 minuter. Blanda hirs, ärtor, paprika och avokado. Smaksätt med olja, citron, salt och peppar.

4

5
3. Tag en champinjon och fötterna på resten av champinjonerna. Hacka det fint. Värm 1 tsk olja i en panna och bryn champinjoner, lök, chili och ingefära tre minuter.

6

7
4. Pensla champinjonerna med 1 tsk olja och fyll dem med röran. Ugnsbaka 10 minuter.


Kommentar:
ENERGI: 532 kcal per portion
E% 11 procent protein, 38 procent fett, 51 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top