Du behöver
- 2 dl hirs
- 0,5 pkt stött saffran
- 100 g sockerärtor
- 1 röd paprika, skivad
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och svartpeppar
- 1+1 tsk olivolja
- 5 stora (150g) champinjoner
- 1 gul lök, fint hackad
- 0,5 röd chili, urkärnad och strimlad
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- ATT SERVERA TILL:
- 1 avokado, delad och skivad
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka hirsen enligt anvisning. Tillsätt saffran och rör om.
2
3
2. Koka ärtorna 2 minuter. Blanda hirs, ärtor, paprika och avokado. Smaksätt med olja, citron, salt och peppar.
4
5
3. Tag en champinjon och fötterna på resten av champinjonerna. Hacka det fint. Värm 1 tsk olja i en panna och bryn champinjoner, lök, chili och ingefära tre minuter.
6
7
4. Pensla champinjonerna med 1 tsk olja och fyll dem med röran. Ugnsbaka 10 minuter.
ENERGI: 532 kcal per portion
E% 11 procent protein, 38 procent fett, 51 procent kolhydrater