Du behöver

  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 600 g blomkål
  • 2 stora morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk vita bönor
  • ev salt
  • PESTO
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • lite salt
  • 2 brödskivor av formbrödstypen, eventuellt glutenfritt bröd
  • 75 g ädelost
  • olivolja

Gör så här

1
1. Skär purjolöken i fina skivor och fräs den i olivolja i en gryta. Var försiktig – purjolök får lätt för mycket färg.

2

3
2. Dela blomkålen i buketter. Skala och finfördela morötter och rotselleri. Tillsätt blomkål, morötter, rotselleri, vatten och buljongtärningar till grytan. Låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka, det gör inget om de kokar sönder något.

4

5
3. Skölj bönorna väl och låt dem koka med i några minuter. Smaka eventuellt av med mera salt.

6

7
4. Stöt pinjenötter, basilikablad och lite salt i en mortel. Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar.

8

9
5. Servera soppan med peston, krutonger, smulad ädelost och lite ringlad olivolja.


Kommentar:
447 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 46 proc fett, 37 proc kolhydrater

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows