Du behöver
- 1 purjolök
- 1 msk olivolja
- 600 g blomkål
- 2 stora morötter
- 100 g rotselleri
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 burk vita bönor
- ev salt
- PESTO
- 50 g pinjenötter
- 1 kruka basilika
- lite salt
- 2 brödskivor av formbrödstypen, eventuellt glutenfritt bröd
- 75 g ädelost
- olivolja
Gör så här
1
1. Skär purjolöken i fina skivor och fräs den i olivolja i en gryta. Var försiktig – purjolök får lätt för mycket färg.
2
3
2. Dela blomkålen i buketter. Skala och finfördela morötter och rotselleri. Tillsätt blomkål, morötter, rotselleri, vatten och buljongtärningar till grytan. Låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka, det gör inget om de kokar sönder något.
4
5
3. Skölj bönorna väl och låt dem koka med i några minuter. Smaka eventuellt av med mera salt.
6
7
4. Stöt pinjenötter, basilikablad och lite salt i en mortel. Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar.
8
9
5. Servera soppan med peston, krutonger, smulad ädelost och lite ringlad olivolja.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
447 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 46 proc fett, 37 proc kolhydrater