Jennicas cheesecake

Du behöver BOTTEN: 100 g smör 30 st pepparkakor 1 msk smör till formen FYLLNING: 3 ägg 1 ½ dl socker 200 gram philadelphiaost ev...


10 portioner

Du behöver

  • BOTTEN:
  • 100 g smör
  • 30 st pepparkakor
  • 1 msk smör till formen
  • FYLLNING:
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 200 gram philadelphiaost
  • ev ½ gram saffran (kan uteslutas)
  • 1 apelsin
  • TOPPING:
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl florsocker
  • färska eller frysta hallon
  • några blad citronmeliss

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Mixa eller mortla pepparkakorna till smulor. Blanda ner smöret med pepparkakorna till en smet.

2

3
2. Smöra en rund form, gärna teflon, med löstagbar kant och bred ut smeten. Förgrädda i 10 minuter.

4

5
3. Rör ihop ägg och socker och vänd ner philadelphiaosten och eventuellt saffran. Tvätta apelsinen och riv av ca 1 msk skal. Rör i apelsinskalet och pressa i 2 msk av juicen från apelsinen. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 30 min.

6

7
4. Låt kakan svalna. Rör under tiden ihop creme fraiche och florsocker. Bred ut över kakan när den är sval. Ställ sedan kakan i kylskåpet i ungefär 1 timme.

8

9
5. Garnera efter egen inspiration, till exempel med hallon och citronmeliss. Och en sak till, den blir bara godare om den har fått stå till sig en dag.


Kommentar:
374 KCAL PER PORTION
E% 5 procent protein, 62 procent fett, 33 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top