Du behöver
- 300 g djupfrysta kantareller
- 2 schalottenlökar
- 3 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 veg ”fond au chef” eller 2 buljongtärningar
- 6 dl matlagningsgrädde
- 1 1/2 dl äppelmust
- mald vitpeppar och bergssalt (himalayasalt) eller havssalt
- hackad persilja
- SERVERINGSTILLBEHÖR
- spisknäcke med smör eller tartex (vegetarisk pastej), finns på tub.
Gör så här
1
1. Hacka och putsa kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlökarna. Häll kantareller och lök i en kastrull och fräs på låg värme.
2
3
2. Häll i vatten och fond/buljongtärning samt grädden. Låt koka ihop på lagom värme ca 30 min. Smaksätt med äppelmust, ev mald vitpeppar samt en nypa havssalt.
4
5
3. Häll upp soppan i skålar, dekorera med persilja. Servera med spisbröd eller annat gott knäckebröd med tartex (ej kylsskåpskall) eller smör.
343 KCAL PER PORTION (utan bröd)
E% 3 procent protein, 90 procent fett, 7 procent kolhydrater