Kantarellsoppa

Du behöver 300 g djupfrysta kantareller 2 schalottenlökar 3 msk smör 2 dl vatten 2 veg ”fond au chef” eller 2 buljongtärningar 6 dl matlagningsgrädde...


8 portioner

Du behöver

  • 300 g djupfrysta kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 veg ”fond au chef” eller 2 buljongtärningar
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl äppelmust
  • mald vitpeppar och bergssalt (himalayasalt) eller havssalt
  • hackad persilja
  • SERVERINGSTILLBEHÖR
  • spisknäcke med smör eller tartex (vegetarisk pastej), finns på tub.

Gör så här

1
1. Hacka och putsa kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlökarna. Häll kantareller och lök i en kastrull och fräs på låg värme.

2

3
2. Häll i vatten och fond/buljongtärning samt grädden. Låt koka ihop på lagom värme ca 30 min. Smaksätt med äppelmust, ev mald vitpeppar samt en nypa havssalt.

4

5
3. Häll upp soppan i skålar, dekorera med persilja. Servera med spisbröd eller annat gott knäckebröd med tartex (ej kylsskåpskall) eller smör.


Kommentar:
343 KCAL PER PORTION (utan bröd)
E% 3 procent protein, 90 procent fett, 7 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top