Kins bullar

Du behöver 50 g vanlig jäst 1 ägg 2 dl rårörsocker 3 tsk nymalen kardemumma 1 liter kall mjölk 2–2 ½ liter ekologiskt vetemjöl 100...


40 portioner

Du behöver

  • 50 g vanlig jäst
  • 1 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 3 tsk nymalen kardemumma
  • 1 liter kall mjölk
  • 2–2 ½ liter ekologiskt vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 tesked salt, gärna havssalt
  • kanel
  • farinsocker
  • TILL PENSLING:
  • 1 ägg

Gör så här

1
1. Blanda jäst, ägg, rårörsocker och den nymalda kardemumman i en bunke.

2

3
2. Häll på mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen känns smidig. Hyvla ner smöret med osthyvel. Arbeta degen smidig. Har du en hushållsassistent, arbeta degen i ca 10 min innan du tillsätter saltet. Arbeta degen tills den släpper från kanten.

4

5
3. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.

6

7
4. Häll upp degen på mjölat bord och dela i 4 lika delar. Vik ihop till 4 bollar som får vila i 10 min. Kavla ut varje del till en rektangel och pensla med smält smör. Pudra över farinsocker, kanel och sist lite rårörsocker.

8

9
5. Dela varje rektangel i 10 lika stora delar, vik ihop och snurra till bullar. Lägg på bakplåtspapper eller i formar och jäs till dubbel storlek ca 30 min.

10

11
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med rårörsocker. Grädda i 225 grader ca 10 min.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top