Du behöver

  • 2 1/2 dl ris
  • 2 1/2 dl mungbönor
  • 2 1/2 msk färsk ingefära
  • 1 1/2 msk ghee (eller smör)
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 1/2 tsk havssalt
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 10–14 dl vatten beroende på rissort.

Gör så här

1
1. Skölj ris och mungbönor.

2

3
2. Skär eller riv ingefäran. Smält smöret i en gryta och tillsätt halva mängden ingefära, rör om. Tillsätt spiskummin, gurkmeja och salt. Rör om.

4

5
3. Tillsätt ris och bönor. Fräs i 1–2 min under omrörning så det inte bränner fast. Skala och hacka morot och potatis. Lägg i rotfrukterna och resten av ingefäran. Tillsätt vattnet.

6

7
4. Koka upp, täck grytan med ett lock och låt koka i 15–20 min tills vattnet har absorberats. Vid servering, toppa med persilja.


Kommentar:
438 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 14 procent fett, 71 procent kolhydrater