Du behöver
- 2 1/2 dl ris
- 2 1/2 dl mungbönor
- 2 1/2 msk färsk ingefära
- 1 1/2 msk ghee (eller smör)
- 1 tsk spiskumminfrön
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 1 1/2 tsk havssalt
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 10–14 dl vatten beroende på rissort.
Gör så här
1
1. Skölj ris och mungbönor.
2
3
2. Skär eller riv ingefäran. Smält smöret i en gryta och tillsätt halva mängden ingefära, rör om. Tillsätt spiskummin, gurkmeja och salt. Rör om.
4
5
3. Tillsätt ris och bönor. Fräs i 1–2 min under omrörning så det inte bränner fast. Skala och hacka morot och potatis. Lägg i rotfrukterna och resten av ingefäran. Tillsätt vattnet.
6
7
4. Koka upp, täck grytan med ett lock och låt koka i 15–20 min tills vattnet har absorberats. Vid servering, toppa med persilja.
438 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 14 procent fett, 71 procent kolhydrater