Du behöver
- 4 äpplen
- 50 g smör eller rapsolja
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl sirap
- kardemumma
- 2 dl mandel till mandelgrädden
- 1 msk socker
Gör så här
1
1. Skala och kärna ur äpplena. Smält smöret, blanda det med havregryn och sirap. Häll i kardemumma efter smak. Lägg fyllningen i och ovanpå äpplena.
2
3
2. Baka i 225 grader i 15 min eller tills äpplena har blivit mjuka.
4
5
3. Skålla och skala mandeln. Mixa med mixerstav och vatten tills det fått en gräddlik konsistens. Söta med en aning socker. Servera mandelgrädden till äpplena.
443 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 50 procent fett, 43 procent kolhydrater.
Recept Pär Holmgren och Staffan Lindberg