Knäckäpplen med mandelgrädde

Du behöver 4 äpplen 50 g smör eller rapsolja 2 dl havregryn 1/2 dl sirap kardemumma 2 dl mandel till mandelgrädden 1 msk socker Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 äpplen
  • 50 g smör eller rapsolja
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl sirap
  • kardemumma
  • 2 dl mandel till mandelgrädden
  • 1 msk socker

Gör så här

1
1. Skala och kärna ur äpplena. Smält smöret, blanda det med havregryn och sirap. Häll i kardemumma efter smak. Lägg fyllningen i och ovanpå äpplena.

2

3
2. Baka i 225 grader i 15 min eller tills äpplena har blivit mjuka.

4

5
3. Skålla och skala mandeln. Mixa med mixerstav och vatten tills det fått en gräddlik konsistens. Söta med en aning socker. Servera mandelgrädden till äpplena.


Kommentar:
443 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 50 procent fett, 43 procent kolhydrater.
Recept Pär Holmgren och Staffan Lindberg

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top