Du behöver
- 16 cocktailtomater
- 500 g färska bönor
- 100 g spenat eller mangold
- 1 gul lök, finhackad
- 4 färska lasagneplattor
- 1 dl riven ost, lagrad
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
3
2. Skär tomaterna i halvor, baka i ugnsfast form cirka 15 minuter.
4
5
3. Gör skummet. Finhacka löken, fräs dem mjuka.
6
7
4. Häll på vinet. Låt puttra på svag värme i 10 minuter. Tillsätt grädden och lägg i buljongtärningen. Låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med vitpeppar.
8
9
5. Mixa med stavmixer tills det bildas skum.
10
11
6. Skär bönorna i mindre bitar och koka dem ett par minuter.
12
13
7. Fräs spenaten (eller mangolden) och lök till det mjuknat. Stäng av plattan. Rör i bönorna och osten.
14
15
8. Koka upp vatten. Koka lasagneplattorna.
16
17
9. Montera bakelsen: Placera en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg på bönröra, tomathalvorna och häll på skum. Vik över en del av lasagneplattorna som “tak”. Häll på lite skum på “taket”.
212 KCAL PER PORTION
E% 19 procent protein, 37 procent fett, 44 procent kolhydrater