Du behöver

  • 16 cocktailtomater
  • 500 g färska bönor
  • 100 g spenat eller mangold
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 färska lasagneplattor
  • 1 dl riven ost, lagrad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
2. Skär tomaterna i halvor, baka i ugnsfast form cirka 15 minuter.

4

5
3. Gör skummet. Finhacka löken, fräs dem mjuka.

6

7
4. Häll på vinet. Låt puttra på svag värme i 10 minuter. Tillsätt grädden och lägg i buljongtärningen. Låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med vitpeppar.

8

9
5. Mixa med stavmixer tills det bildas skum.

10

11
6. Skär bönorna i mindre bitar och koka dem ett par minuter.

12

13
7. Fräs spenaten (eller mangolden) och lök till det mjuknat. Stäng av plattan. Rör i bönorna och osten.

14

15
8. Koka upp vatten. Koka lasagneplattorna.

16

17
9. Montera bakelsen: Placera en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg på bönröra, tomathalvorna och häll på skum. Vik över en del av lasagneplattorna som “tak”. Häll på lite skum på “taket”.


Kommentar:
212 KCAL PER PORTION
E% 19 procent protein, 37 procent fett, 44 procent kolhydrater