Libanesisk linssoppa

Du behöver 2 gula lökar 2 potatisar 4 vitlöksklyftor 3 dl röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 1 1/2 liter vatten 1 citron, saft 1-2 tsk malen...


4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 1/2 liter vatten
  • 1 citron, saft
  • 1-2 tsk malen spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt, peppar
  • ev hackad persilja

Gör så här

1
1. Skala och skär lök och potatis i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt.

2

3
2. Lägg linser, potatis, lök, vitlök och buljongtärningar i en kastrull. Häll på vattnet och koka 20 min under lock på svag värme.

4

5
3. Mixa soppan om du vill ha en jämnare konsistens. Smaksätt med pressad citron, spiskummin och kajennpeppar, salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja.


Kommentar:
236 KCAL PER PORTION
E% 29 proc protein, 3 proc fett, 68 proc kolhydrater.
Receptet kommer från “Vår Kokbok” Norstets förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top