Du behöver
- 2 portioner ekologiskt hel
- havre
- 0,5 påse saffran
- 100 g rotselleri, långa stänger
- 100 g broccolibuketter
- 1 röd lök, skivad
- 1 röd paprika, skivad
- 1 msk olivolja
- 1 dl persilja, klippt
- 50 g ruccola, delad
- salt och svartpeppar
- 40 g fetaost, smulad
- Att servera till:
- 1 skiva (40 g) lantbröd per person
Gör så här
1
1. Koka havren enligt anvisning. Tillsätt saffran och rör om.
2
3
2. Ångkoka rotselleri och broccoli, i samma kastrull, 3 minuter.
4
5
3. Blanda samtliga ingredienser utom fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Fördela till sist osten över och servera ett bröd till.
527 kcal per portion
E% 17 procent protein, 32 procent fett, 50 procent kolhydrater