Du behöver

  • 2 portioner ekologiskt hel
  • havre
  • 0,5 påse saffran
  • 100 g rotselleri, långa stänger
  • 100 g broccolibuketter
  • 1 röd lök, skivad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl persilja, klippt
  • 50 g ruccola, delad
  • salt och svartpeppar
  • 40 g fetaost, smulad
  • Att servera till:
  • 1 skiva (40 g) lantbröd per person

Gör så här

1
1. Koka havren enligt anvisning. Tillsätt saffran och rör om.

2

3
2. Ångkoka rotselleri och broccoli, i samma kastrull, 3 minuter.

4

5
3. Blanda samtliga ingredienser utom fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Fördela till sist osten över och servera ett bröd till.


Kommentar:
527 kcal per portion
E% 17 procent protein, 32 procent fett, 50 procent kolhydrater