Du behöver

  • 8–10 morötter
  • 4 endiver
  • 1 näve färsk eller fryst sparris
  • flingsalt
  • 1 näve sugar snaps eller sockerärter
  • 1 näve färska rädisor
  • en ask små tomater
  • 200 g blandade blad och skott (en påse)
  • en bra bit parmesan (ca 50 g), gärna 36-månaders
  • pressad citron
  • 0,5 dl olivolja (att ringla över när grönsakerna ska ugnsbakas och vid serveringen)
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa morötterna och lägg dem tillsammans med endiver (i halvor på längden) och sparris i en ugnsfast form. Ringla generöst med olivolja över grönsakerna och baka i ugn i 15-20 minuter. Strö flingsalt över när det är klart.

2

3
2. Strimla under tiden sugar snaps och rädisor och dela tomaterna.

4

5
3. Lägg upp de varma/ljumma grönsakerna på en salladsbädd av blad och skott och vänd ihop de övriga grönsakerna. Toppa med generösa drivor av nyhyvlad parmesan, lite pressad citron, olivolja, salt och peppar.


Kommentar:
259 KCAL PER PORTION (beräknat på 4 portioner)
E% 14 procent protein, 60 procent fett, 26 procent kolhydrater