Du behöver
- 8–10 morötter
- 4 endiver
- 1 näve färsk eller fryst sparris
- flingsalt
- 1 näve sugar snaps eller sockerärter
- 1 näve färska rädisor
- en ask små tomater
- 200 g blandade blad och skott (en påse)
- en bra bit parmesan (ca 50 g), gärna 36-månaders
- pressad citron
- 0,5 dl olivolja (att ringla över när grönsakerna ska ugnsbakas och vid serveringen)
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa morötterna och lägg dem tillsammans med endiver (i halvor på längden) och sparris i en ugnsfast form. Ringla generöst med olivolja över grönsakerna och baka i ugn i 15-20 minuter. Strö flingsalt över när det är klart.
2
3
2. Strimla under tiden sugar snaps och rädisor och dela tomaterna.
4
5
3. Lägg upp de varma/ljumma grönsakerna på en salladsbädd av blad och skott och vänd ihop de övriga grönsakerna. Toppa med generösa drivor av nyhyvlad parmesan, lite pressad citron, olivolja, salt och peppar.
259 KCAL PER PORTION (beräknat på 4 portioner)
E% 14 procent protein, 60 procent fett, 26 procent kolhydrater