Du behöver
- MANDELBOTTEN
- 300 g mandelmassa
- 3 ägg
- VANILJKRÄM
- 1 dl kesella/färskost
- 1 dl matyoghurt
- 1 msk honung
- 2 tsk vaniljsocker
- DEKORATION
- 2 nektariner
- 10–12 jordgubbar
- ca 100 g körsbär
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på fina sidan av rivjärnet. Blanda i 1 ägg i taget och vispa med elvisp till en slät massa.
2
3
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna, lossa bottnen och lägg upp på ett fat.
4
5
3. Blanda kesella, matlagningsyoghurt, honung och vaniljsocker och bred ut det över mandelbottnen.
6
7
4. Skiva nektarinerna. Börja dekorera tårtan i mitten med körsbären, sätt jordgubbarna i en ring runt om och sist nektarinklyftorna.
238 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 44 procent fett, 43 procent kolhydrater