Mazarintårta med sommarfrukt

Du behöver MANDELBOTTEN 300 g mandelmassa 3 ägg VANILJKRÄM 1 dl kesella/färskost 1 dl matyoghurt 1 msk honung 2 tsk vaniljsocker DEKORATION 2 nektariner 10–12...


12 portioner

Du behöver

  • MANDELBOTTEN
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • VANILJKRÄM
  • 1 dl kesella/färskost
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk honung
  • 2 tsk vaniljsocker
  • DEKORATION
  • 2 nektariner
  • 10–12 jordgubbar
  • ca 100 g körsbär

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på fina sidan av rivjärnet. Blanda i 1 ägg i taget och vispa med elvisp till en slät massa.

2

3
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna, lossa bottnen och lägg upp på ett fat.

4

5
3. Blanda kesella, matlagningsyoghurt, honung och vaniljsocker och bred ut det över mandelbottnen.

6

7
4. Skiva nektarinerna. Börja dekorera tårtan i mitten med körsbären, sätt jordgubbarna i en ring runt om och sist nektarinklyftorna.


Kommentar:
238 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 44 procent fett, 43 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top