Melon, citron & ingefära toppad med yoghurt

Du behöver 1 1/2 kg melon, t ex galia-, cantaloupe eller honungsmelon 2 dl vatten 2 dl strösocker 1 ekologisk citron 2 dl turkisk yoghurt,...


4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 kg melon, t ex galia-, cantaloupe eller honungsmelon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 ekologisk citron
  • 2 dl turkisk yoghurt, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk flytande honung

Gör så här

1
1. Skär ut små kulor av melonen med kuljärn eller skär melonköttet i kuber.

2

3
2. Koka upp vatten och socker och låt det sjuda till en simmig lag i cirka 4–5 minuter utan lock.

4

5
3. Tvätta citronen i varmt vatten och riv skalet fint.

6

7
4. Rör i citronskalet i lagen och låt den svalna helt. Häll lagen över melonklyftorna och marinera minst 1 tim i kylen.

8

9
5. Ta upp melonkulorna och låt dem rinna av i sil. Blanda yoghurt, ingefära och honung och servera till.


Kommentar:
Receptet hämtat ur boken “Lätt som en plätt” av Liselotte Forslin & Ulrika Ekblom
269 KCAL PER PORTION
E% 6 proc protein, 18 proc fett, 76 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top