Du behöver

  • 3 sorters melon, 1 klyfta av varje
  • 1 röd lök
  • saften av 1 lime
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g feta eller tofu
  • gröna oliver med kärnor
  • hackad mynta
  • svartpeppar
  • 1 dl pistaschnötter
  • ca 0,5 dl olivolja

Gör så här

1
1. Skiva löken tunt och lägg i en liten skål, häll på limesaft och salt. Låt stå minst en timme.

2

3
2. Skär melonbitarna i lagom munsbitar. Ta bort eventuella kärnor.

4

5
3. Blanda melon, lök, mynta och oliver i en stor form med kanter. Strö över osten i smulor eller i tärningar. Strössla över nötterna och dekorera eventuellt med myntablad. Ringla sist över olja.


Kommentar:
299 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 71 procent fett, 18 proc kolhydrater