Du behöver

  • 4 portioner couscousgryn
  • 2 nektariner
  • 1 litet huvud rosésallad
  • 1 huvud romansallad
  • 2–3 salladslökar
  • 1 burk kidneybönor
  • ca 150 g kokta haricots verts
  • ev 10 små gröna tomater/20 färska krusbär
  • 2 grillade citroner
  • VALNÖTSDRESSING
  • 50 g valnötter
  • 2 klyftor vitlök
  • ett halvt knippe bladpersilja
  • 4 torkade aprikoser
  • ett halvt knippe mynta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • saft av 1 lime
  • 1–1,5 dl olivolja
  • salt och chilipeppar
  • ev vatten

Gör så här

1
1. Koka couscousgrynen enligt anvisningarna på paketet för fyra portioner och låt svalna.

2

3
2. Skölj alla grönsaker och frukt. Bryt salladsbladen i lagom munsbitar. Spar några stora blad till dekoration. Skiva nektarinerna i klyftor. Strimla löken. Öppna bönburken och häll av lagen, skölj i kallt vatten en stund, låt rinna av.

4

5
3. Skär citronerna i tjocka skivor och dela på kvartar. Ta fram stekpannan och stek citronerna, gärna i en grillpanna, på medelvärme på båda sidor utan fett tills de börja få lite färg.

6

7
4. Mixa alla ingredienser till dressingen i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med vatten om det blir för tjockt mot slutet.

8

9
5. Ta fram ett stort fat eller bricka. Sätt en skål i mitten och häll i dressingen. Lägg coucousen runt om. Lägg ut de hela salladsbladen i en solfjäder på fatet och blanda resten av salladsingredienserna över bladen, glöm inte haricots verts. Dekorera med stekta citronbitar och gröna tomater eller krusbär.


Kommentar:
622 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 50 procent fett, 40 procent kolhydrater