Du behöver
- 4 portioner couscousgryn
- 2 nektariner
- 1 litet huvud rosésallad
- 1 huvud romansallad
- 2–3 salladslökar
- 1 burk kidneybönor
- ca 150 g kokta haricots verts
- ev 10 små gröna tomater/20 färska krusbär
- 2 grillade citroner
- VALNÖTSDRESSING
- 50 g valnötter
- 2 klyftor vitlök
- ett halvt knippe bladpersilja
- 4 torkade aprikoser
- ett halvt knippe mynta
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- saft av 1 lime
- 1–1,5 dl olivolja
- salt och chilipeppar
- ev vatten
Gör så här
1
1. Koka couscousgrynen enligt anvisningarna på paketet för fyra portioner och låt svalna.
2
3
2. Skölj alla grönsaker och frukt. Bryt salladsbladen i lagom munsbitar. Spar några stora blad till dekoration. Skiva nektarinerna i klyftor. Strimla löken. Öppna bönburken och häll av lagen, skölj i kallt vatten en stund, låt rinna av.
4
5
3. Skär citronerna i tjocka skivor och dela på kvartar. Ta fram stekpannan och stek citronerna, gärna i en grillpanna, på medelvärme på båda sidor utan fett tills de börja få lite färg.
6
7
4. Mixa alla ingredienser till dressingen i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med vatten om det blir för tjockt mot slutet.
8
9
5. Ta fram ett stort fat eller bricka. Sätt en skål i mitten och häll i dressingen. Lägg coucousen runt om. Lägg ut de hela salladsbladen i en solfjäder på fatet och blanda resten av salladsingredienserna över bladen, glöm inte haricots verts. Dekorera med stekta citronbitar och gröna tomater eller krusbär.
622 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 50 procent fett, 40 procent kolhydrater