Du behöver
- PAJDEG
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 50 gr smör
- 1 dl mini fraiche
- FYLLNING
- 1 tsk olivolja
- 100 g fänkål, strimlad
- 100 g sockerärtor
- 100 g purjolök, skivad
- 1 röd paprika, skivad
- 10 cocktailtomater
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- salt och svartpeppar
- 30 g ädelost
- 4 svarta oliver, delade
- 50 g mangoldskott
- SAFFRANSAIOLI
- 1 dl yoghurt, naturell, eventuellt laktosfri
- 0,5 pkt stött saffran
- 3 pressade vitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en djup form med löstagbar botten. Grädda pajskalet 15 minuter tills den är helt klar.
2
3
2. Värm oljan i en panna. Bryn samtliga grönsaker i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
5
3. Blanda samman aiolin, smaksätt med salt och peppar.
6
7
4. Häll grönsakerna i pajskalet, fördela ädelost och oliver. Servera med sallad och aioli.
ENERGI: 438 kcal per portion
E% 48 procent fett, 40 procent kolhydrater, 12 procent protein