Du behöver
- 300 g pasta av valfri sort
- 2 dl valnötter
- 1/2–1 dl riven parmesanost
- lite pastavatten
- ca 1 msk olivolja
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 1 msk grädde
- 1 msk mjölk
- TILL SERVERING: en stor blandad sallad av t ex gröna blad, broccoli, tomater, olivolja och en liten nypa flingsalt.
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt paketet och låt den rinna av men spar en kopp av kokvattnet.
2
3
2. Hacka nötterna grovt och rosta dem lätt i en torr panna ett par min.
4
5
3. Häll tillbaka pastan i kastrullen, blanda i nötter och parmesan och några skedar av kokvattnet samt lite olivolja. Salta och peppra. Rör i gräddblandningen om du vill ha det krämigare. Servera denna goda vardagsrätt med en stor sallad.
Receptet hämtat ur boken “Hälsosam livsstil och det goda livet” av Mai-Lis Hellenius. ICA Bokförlag 2010.
510 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 44 proc fett, 43 proc kolhydrater