Du behöver

  • 300 g pasta av valfri sort
  • 2 dl valnötter
  • 1/2–1 dl riven parmesanost
  • lite pastavatten
  • ca 1 msk olivolja
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 1 msk grädde
  • 1 msk mjölk
  • TILL SERVERING: en stor blandad sallad av t ex gröna blad, broccoli, tomater, olivolja och en liten nypa flingsalt.

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt paketet och låt den rinna av men spar en kopp av kokvattnet.

2

3
2. Hacka nötterna grovt och rosta dem lätt i en torr panna ett par min.

4

5
3. Häll tillbaka pastan i kastrullen, blanda i nötter och parmesan och några skedar av kokvattnet samt lite olivolja. Salta och peppra. Rör i gräddblandningen om du vill ha det krämigare. Servera denna goda vardagsrätt med en stor sallad.


Kommentar:
Receptet hämtat ur boken “Hälsosam livsstil och det goda livet” av Mai-Lis Hellenius. ICA Bokförlag 2010.
510 KCAL PER PORTION
E% 13 proc protein, 44 proc fett, 43 proc kolhydrater