Du behöver
- 250 g okokt pasta
- 3 palsternackor
- 3 morötter
- 1 aubergine
- olivolja
- salt
- ÖRTDRESSING
- saften av en lime
- 1,5 dl olivolja
- 2 dl hackade färska örter, ex persilja, gräslök, oregano, dill
- 2 tsk honung
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda till dressingen. Koka pastan “al dente”. Häll av vattnet, skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av.
2
3
2. Häll upp den fortfarande varma pastan i en skål och slå på dressingen direkt. Rör om och låt stå.
4
5
3. Skölj och skala rotfrukterna, dela dem på länden. Skär auberginen i klyftor och dela dem en gång.
6
7
4. Blanda grönsakerna i en långpanna, droppa över olivolja och strö på salt. Rosta grönsakerna i cirka 35 minuter.
8
9
5. Lägg upp grönsakerna kalla eller varma i mitten av ett stort fat, lägg pastan runt om och servera.
657 KCAL PER PORTION
E% 5 procent protein, 59 procent fett, 36 procent kolhydrater