Du behöver

  • 250 g okokt pasta
  • 3 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 aubergine
  • olivolja
  • salt
  • ÖRTDRESSING
  • saften av en lime
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 dl hackade färska örter, ex persilja, gräslök, oregano, dill
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda till dressingen. Koka pastan “al dente”. Häll av vattnet, skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av.

2

3
2. Häll upp den fortfarande varma pastan i en skål och slå på dressingen direkt. Rör om och låt stå.

4

5
3. Skölj och skala rotfrukterna, dela dem på länden. Skär auberginen i klyftor och dela dem en gång.

6

7
4. Blanda grönsakerna i en långpanna, droppa över olivolja och strö på salt. Rosta grönsakerna i cirka 35 minuter.

8

9
5. Lägg upp grönsakerna kalla eller varma i mitten av ett stort fat, lägg pastan runt om och servera.


Kommentar:
657 KCAL PER PORTION
E% 5 procent protein, 59 procent fett, 36 procent kolhydrater