Du behöver
- 4 tomater i valfri färg
- 1–2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl solrosfrö
- 1/2 dl färsk basilika
- 3/4 dl olivolja
- salt, svartpeppar
- 1/2 dl Parmigiano Reggiano (parmesanost)
Gör så här
1
1. Skala tomaterna (det går superlätt om du doppar dem hastigt i kokande vatten). Dela tomaterna och ta bort kärnorna.
2
3
2. Mixa tomatköttet tillsammans med vitlök, solrosfrö, basilika och hälften av oljan.
4
5
3. Tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Rör ner den finrivna parmesanosten och tillsätt mer olivolja för att få rätt konsistens.
6
7
TIPS
8
Peston ska ätas inom några dagar. Pesto är särskilt gott till färsk pasta, men kan också användas som dipp eller smörgåspålägg.
259 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 85 proc fett, 6 proc kolhydrater
Receptet hämtat från www.vikentomater.se