Pesto i tre färger

Du behöver 4 tomater i valfri färg 1–2 vitlöksklyftor 1/2 dl solrosfrö 1/2 dl färsk basilika 3/4 dl olivolja salt, svartpeppar 1/2 dl Parmigiano Reggiano...


4 portioner

Du behöver

  • 4 tomater i valfri färg
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1/2 dl färsk basilika
  • 3/4 dl olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 dl Parmigiano Reggiano (parmesanost)

Gör så här

1
1. Skala tomaterna (det går superlätt om du doppar dem hastigt i kokande vatten). Dela tomaterna och ta bort kärnorna.

2

3
2. Mixa tomatköttet tillsammans med vitlök, solrosfrö, basilika och hälften av oljan.

4

5
3. Tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Rör ner den finrivna parmesanosten och tillsätt mer olivolja för att få rätt konsistens.

6

7
TIPS

8
Peston ska ätas inom några dagar. Pesto är särskilt gott till färsk pasta, men kan också användas som dipp eller smörgåspålägg.


Kommentar:
259 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 85 proc fett, 6 proc kolhydrater
Receptet hämtat från www.vikentomater.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top