Du behöver
- 1 kg små kokta
- färskpotatisar
- 150 g sockerärtor
- 1 knippe grön sparris
- 1 knippe rädisor
- 3 salladslökar
- 30 svarta oliver
- 50 g rucola
- DRESSING:
- 0,5 dl fransk senap
- 2 msk skånsk senap
- 1 msk honung
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 1 dl rapsolja
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Skölj alla grönsaker. Skär av 5 cm av sparrisen och dela stjälkarna på mitten. Förväll sockerärtor 1 minut och sparrisen 4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och slå iskallt vatten på direkt. Låt grönsakerna stå i vattnet.
2
3
2. Strimla lökblasten och skiva rädisorna. Sila av vattnet från sparris och ärtor. Ta fram en skål och blanda grönsakerna med oliver och rucola.
4
5
3. Rör ihop dressingen. Börja med senap, honung och vinäger. Vispa i olja lite i taget och smaka av med salt och peppar. Ringla över hälften av dressingen på salladen utan att blanda. Ställ fram den dressing som är kvar i en skål till den som önskar mer.
404 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 39 procent fett, 53 procent kolhydrater