Du behöver

  • 1 kg små kokta
  • färskpotatisar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 3 salladslökar
  • 30 svarta oliver
  • 50 g rucola
  • DRESSING:
  • 0,5 dl fransk senap
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Skölj alla grönsaker. Skär av 5 cm av sparrisen och dela stjälkarna på mitten. Förväll sockerärtor 1 minut och sparrisen 4 minuter i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och slå iskallt vatten på direkt. Låt grönsakerna stå i vattnet.

2

3
2. Strimla lökblasten och skiva rädisorna. Sila av vattnet från sparris och ärtor. Ta fram en skål och blanda grönsakerna med oliver och rucola.

4

5
3. Rör ihop dressingen. Börja med senap, honung och vinäger. Vispa i olja lite i taget och smaka av med salt och peppar. Ringla över hälften av dressingen på salladen utan att blanda. Ställ fram den dressing som är kvar i en skål till den som önskar mer.


Kommentar:
404 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 39 procent fett, 53 procent kolhydrater