Du behöver

  • 8 quornfiléer
  • 2 dl jasminris
  • MARINAD:
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 pressad lime
  • 2 msk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • SÅS
  • 1 finhackad chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 stång citrongräs, bankad och hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • färskpressad saft och rivet skal av 1 ekologisk lime
  • 3 cm ingefära
  • salt
  • MANGO- OCH AVOKADOSALSA
  • 2 avokado
  • 2 dl tärnad mango (finns i frysdisken)
  • 1 hackad chilifrukt
  • saft från 1 lime
  • flingsalt
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

1
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg de tinade filéerna med marinaden i en plastpåse. Låt vila medan du gör såsen.

2

3
2. Fräs chili, vitlök och citrongräs i olivoljan en liten stund på medelhög värme. Det ska bli mjukt, inte bränt.

4

5
3. Tillsätt kokosmjölken, grönsaksbuljongtärningen,färskpressad saft och skal av lime. Låt koka ihop.

6

7
4. Riv ingefäran och blanda i såsen. Smaka av med salt.

8

9
5. Stek de marinerade quornfiléerna tills de är genomstekta.

10

11
6. Skala och tärna avokadon och blanda med den tärnade mangon. Blanda med chili, pressad lime och smaka av med flingsalt. Ställ kallt.

12

13
7. Servera med jasminris. Strö över hackad koriander och cashewnötter.


Kommentar:
598 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 58 procent fett, 32 procent kolhydrater.
Receptet kommer från boken “Tjejmiddag” av
Åsa Swanberg, Malou Holm