Du behöver
- 4 rabarberstänger
- 2 msk råsocker
- 2 msk smör
- 1/2 dl mandelspån
- 1/2 dl havregryn
- 1 tsk kanel
- SNABBGLASS
- 1 påse frysta bär
- 2 bananer
Gör så här
1
1. Skala rabarberstjälkarna och skär i små bitar.
2
3
2. Lägg i en kastrull med ett par matskedar vatten och råsocker. Puttra under omrörning på svag värme i ca 10 minuter.
4
5
3. Smält smöret och rör ner mandelspånen, havregrynen och kanelen. Fräs till gyllene.
6
7
4. Varva rabarberröran och mandelfräset.
8
9
5. Mixa de frysta bären med bananerna.
10
11
6. Servera snabbglassen till rabarbern.
199 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 42 procent fett, 52 procent kolhydrater