Rabarber med glass

Du behöver 4 rabarberstänger 2 msk råsocker 2 msk smör 1/2 dl mandelspån 1/2 dl havregryn 1 tsk kanel SNABBGLASS 1 påse frysta bär 2...


4 portioner

Du behöver

  • 4 rabarberstänger
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl mandelspån
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • SNABBGLASS
  • 1 påse frysta bär
  • 2 bananer

Gör så här

1
1. Skala rabarberstjälkarna och skär i små bitar.

2

3
2. Lägg i en kastrull med ett par matskedar vatten och råsocker. Puttra under omrörning på svag värme i ca 10 minuter.

4

5
3. Smält smöret och rör ner mandelspånen, havregrynen och kanelen. Fräs till gyllene.

6

7
4. Varva rabarberröran och mandelfräset.

8

9
5. Mixa de frysta bären med bananerna.

10

11
6. Servera snabbglassen till rabarbern.


Kommentar:
199 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 42 procent fett, 52 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top