Risifrutti a la Maglia

Du behöver 2,5 dl italienskt (okokt) ris, t ex carnaroli, arborio eller vialone nano 2 dl tjock yoghurt, t ex turkisk, eventuellt laktosfri 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 2,5 dl italienskt (okokt) ris, t ex carnaroli, arborio eller vialone nano
  • 2 dl tjock yoghurt, t ex turkisk, eventuellt laktosfri
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl vaniljkräm
  • 2 mogna aprikoser
  • 1 mogen persika
  • 1 dl finskuren honungsmelon
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl finskurna färska jordgubbar
  • 1 dl färska blåbär eller björnbär
  • 1 dl hasselnötter, pistaschmandel eller mandel
  • 2–3 mandelskorpor
  • 1 msk (akacia) honung

Gör så här

1
1. Koka upp cirka 6–7 deciliter vatten. Lägg riset i en kastrull. Slå på kokande vatten så att det täcker riset. Rör om. Fyll hela tiden på med varmt vatten allteftersom det kokar in i riset. Koka i 15–20 minuter tills riset känns mjukt.

2

3
2. Låt svalna och lufta riset med en gaffel så att det inte klibbar ihop. Ställ in i kyl.

4

5
3. Blanda det kalla riset med yoghurten, florsockret och vaniljkrämen. Häll blandningen i stora breda glas.

6

7
4. Fördela frukten skuren i mindre bitar och hela bär i glasen.

8

9
5. Garnera med hackade nötter eller mandel och krossade mandelskorpor.

10

11
6. Ringla lite honung över och servera.


Kommentar:
511 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 27 procent fett, 65 procent kolhydrater
Receptet hämtat ur ” Italienska desserter” av Bo Hagström och Robert Maglia. ( Ica bokförlag 2009 )

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top