Du behöver
- 2 dl belugalinser eller puylinser
- 1 msk soja
- 1 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt eller peppar
- 1 granatäpple
- 1 päron
- 200 g färsk bladspenat (en påse)
- 1 dl hasselnötter, gärna rostade
- 200 g ädelost, gärna gräddädel
Gör så här
1
1. Koka linserna i dubbla mängden vatten och en skvätt soja i cirka 20 minuter. Smaka, så att de inte blir för mjuka. Tillsätt mer vatten om det ser ut att koka torrt. Häll sedan av allt eventuellt spad, och blanda i 2 matskedar olivolja och 1 matsked balsamvinäger, salt och peppar. Smaka av, det ska vara rejält kryddat.
2
3
2. Skala granatäpplet och pilla loss kärnorna.
4
5
3. Skär päronet i tunna klyftor.
6
7
4. Lägg vid servering upp bladspenaten på ett stort fat. Fördela päron, nötter, linser och ost ovanpå. Strö över granatäpplekärnorna. Toppa med nymalen svartpeppar, flingsalt och ringla till sist olivolja och balsamvinäger över salladen.
454 KCAL PER PORTION
E% 21 proc protein, 55 proc fett, 24 proc kolhydrater