Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl utspädd äppeljuice
  • 2 knippen grön sparris, cirka 600 g
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl havregrädde/ kaffegrädde
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Hacka löken och fräs hacket med smöret i botten på en stor kastrull. Slå på äppeljuicen och sjud 5 min.

2

3
2. Skär topparna av sparrisen och lägg för sig. Lägg i stjälkarna i kastrullen med vatten, buljong och grädde. Koka upp och sjud 15 min.

4

5
3. Mixa soppan till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

6

7
4. Sjud knopparna 5 min i lite vatten. Blanda knopparna i soppan och servera i djupa små skålar eller glas


Kommentar:
175 KCAL PER PORTION
E% 15 proc protein, 53 proc fett, 32 proc kolhydrater