Du behöver
- 2 schalottenlökar
- 1 msk smör
- 2 dl utspädd äppeljuice
- 2 knippen grön sparris, cirka 600 g
- 5 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 2 dl havregrädde/ kaffegrädde
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Hacka löken och fräs hacket med smöret i botten på en stor kastrull. Slå på äppeljuicen och sjud 5 min.
2
3
2. Skär topparna av sparrisen och lägg för sig. Lägg i stjälkarna i kastrullen med vatten, buljong och grädde. Koka upp och sjud 15 min.
4
5
3. Mixa soppan till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
6
7
4. Sjud knopparna 5 min i lite vatten. Blanda knopparna i soppan och servera i djupa små skålar eller glas
175 KCAL PER PORTION
E% 15 proc protein, 53 proc fett, 32 proc kolhydrater