Sommarbär på ungerskt vis

Du behöver 500 g jordgubbar 400 g blandade sommarbär saften av 0,5 citron 1 msk flytande honung 1 tsk malen kanel 1 dryg tsk arrowrot...


5 portioner

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 400 g blandade sommarbär
  • saften av 0,5 citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dryg tsk arrowrot
  • 4 msk naturell yoghurt

Gör så här

1
1. Lägg bär, citronsaft, honung och kanel i en stor kastrull med 7 deciliter vatten. Sjud tills bären är mjuka.

2

3
2. Passera genom en finmaskig sil med hjälp av en träslev och häll tillbaka massan i kastrullen.

4

5
3. Rör ut arrowroten i lite vatten till en pasta och tillsätt i kastrullen.

6

7
4. Koka sakta upp under omrörning.

8

9
5. Servera soppan kall med en klick yoghurt i varje dessertskål.


Kommentar:
127 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 9 procent fett, 83 procent kolhydrater
Receptet är hämtat ur “Omega-3 kokboken” av Michael van Straten, (Prisma, 2008)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top