Du behöver
- 500 g jordgubbar
- 400 g blandade sommarbär
- saften av 0,5 citron
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk malen kanel
- 1 dryg tsk arrowrot
- 4 msk naturell yoghurt
Gör så här
1
1. Lägg bär, citronsaft, honung och kanel i en stor kastrull med 7 deciliter vatten. Sjud tills bären är mjuka.
2
3
2. Passera genom en finmaskig sil med hjälp av en träslev och häll tillbaka massan i kastrullen.
4
5
3. Rör ut arrowroten i lite vatten till en pasta och tillsätt i kastrullen.
6
7
4. Koka sakta upp under omrörning.
8
9
5. Servera soppan kall med en klick yoghurt i varje dessertskål.
127 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 9 procent fett, 83 procent kolhydrater
Receptet är hämtat ur “Omega-3 kokboken” av Michael van Straten, (Prisma, 2008)