Du behöver

  • 2 dl kikärter
  • 12 nypotatisar
  • 1 knippe sparris
  • 4 tomater
  • 5 salladslökar
  • 1 salladshuvud
  • 1 dl gräddfilsdressing
  • 4 hårdkokta ägg

Gör så här

1
1. Skölj kikärterna i ett durkslag. Skrubba och koka potatisen. Ansa sparrisen och koka den ett par minuter.

2

3
2. Skär potatis, sparris och tomater i bitar. Strimla salladslöken och salladen och blanda allt utom äggen.

4

5
3. Häll på en dressing. Skär äggen i klyftor och toppa salladen med dem.


Kommentar:
296 KCAL PER PORTION
E% 20 procent protein, 26 procent fett, 54 procent kolhydrater.
Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).