Sommarsött

Du behöver 1 liten honungsmelon 1 vattenmelon 2 liter jordgubbar 150 g rostade valnötter 1 liter matlagningsyoghurt eller tjock yoghurt (grekisk eller turkisk) ca 1...


10 portioner

Du behöver

  • 1 liten honungsmelon
  • 1 vattenmelon
  • 2 liter jordgubbar
  • 150 g rostade valnötter
  • 1 liter matlagningsyoghurt eller tjock yoghurt (grekisk eller turkisk)
  • ca 1 dl flytande honung

Gör så här

1
1. Kärna ur och skär honungs- och vattenmelonen i tärningar.

2

3
2. Snoppa och dela jordgubbarna i halvor om de är stora. Hacka de rostade valnötterna grovt.

4

5
3. Fördela yoghurten i glas, toppa med melonbitar, jordgubbar och rostade valnötter. Ringla över honungen på toppen.


Kommentar:
Recptet hämtat från boken “Sommar med Ernst” av Ernst Kirchsteiger och Mia Gahne: ICA Bokförlag.
343 KCAL PER PORTION
E% 8 proc protein, 52 proc fett, 41 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top