Du behöver

  • 2 skivor ljust gott rostat matbröd
  • 200 g skållade mandlar
  • 3 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mild olivolja
  • 1/2 dl sherry eller sherryvinäger
  • 2–3 dl vatten
  • 300 g gröna druvor

Gör så här

1
1. Blötlägg brödet i lite vatten. Mixa mandlar, vitlök, bröd, olivolja och salt. Häll i lite i taget av vinäger/sherry. Smaka av, kanske behövs inte hela mängden.

2

3
2. Ställ svalt fram till serveringen. Mandlarna och brödet absorberar vätska så späd med vatten till önskad konsistens. Servera med halverade druvor. Önskas en tunnare soppa, tillsätt lite mera vatten.


Kommentar:
625 KCAL PER PORTION
E% 7 proc protein, 74 proc fett, 17 proc kolhydrater, 2 proc alkohol