Du behöver

  • 1 rustikt lantbröd, gårdagens (ca 400 g)
  • 2 påsar babyspenat, à 70 g
  • 2–3 msk kapris
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 3 msk grovt hyvlad parmesanost
  • TILL SERVERING:
  • citronklyftor och olivolja.

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med krutongerna. Bryt bitar av brödet och lägg på en plåt. Rosta ett par min på var sida i ugnen.

2

3
2. Skölj och torka spenaten. Blanda den i en stor skål med kapris, olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

4

5
3. Vänd ner de varma krutongerna och toppa med parmesanost vid serveringen. Låt citroner och olivolja finnas framme för den som vill.


Kommentar:
Receptet hämtat ur boken “Hälsosam livsstil och det goda livet” av Mai-Lis Hellenius. ICA Bokförlag 2010.
383 KCAL PER PORTION
E% 12 proc protein, 34 proc fett, 54 proc kolhydrater