Du behöver
- 1 rustikt lantbröd, gårdagens (ca 400 g)
- 2 påsar babyspenat, à 70 g
- 2–3 msk kapris
- 3 msk olivolja
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 3 msk grovt hyvlad parmesanost
- TILL SERVERING:
- citronklyftor och olivolja.
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med krutongerna. Bryt bitar av brödet och lägg på en plåt. Rosta ett par min på var sida i ugnen.
2
3
2. Skölj och torka spenaten. Blanda den i en stor skål med kapris, olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.
4
5
3. Vänd ner de varma krutongerna och toppa med parmesanost vid serveringen. Låt citroner och olivolja finnas framme för den som vill.
Receptet hämtat ur boken “Hälsosam livsstil och det goda livet” av Mai-Lis Hellenius. ICA Bokförlag 2010.
383 KCAL PER PORTION
E% 12 proc protein, 34 proc fett, 54 proc kolhydrater