Du behöver
- 3 dl grahams- eller durumvetemjöl
- 150 g mjölkfritt smör (+ 1 msk till stekning)
- 2 msk sesamfrön
- 1 burk kantareller eller champinjoner (ca 200 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g körsbärstomater
- 200 g fetaost, 10 procent
- 1 påse bladspenat
- 2 ägg
- 3 dl sojagrädde, 11 procent
- oregano, salt och peppar
- 1 dl gratängost
Gör så här
1
1. Häll mjölet i en bunke. Skär kallt smör i små tärningar och finfördela dem i mjölet. Arbeta snabbt ihop degen och låt den gärna vila i en timme i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
2
3
2. Tryck ut degen i en stor pajform eller flera portionsformar. Nagga skalet med en gaffel. Strö sesamfrön över skalet och låt förgrädda i ca 10 minuter.
4
5
3. Fräs svampen i smör och en pressad vitlöksklyfta. Dela tomaterna i halvor och tärna fetaosten. Fördela svamp, tomater, fetaost och spenat i pajskalet.
6
7
4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över riven ost. Grädda i ca 30 minuter.
488 KCAL PER PORTION
E% 13 procent protein, 69 procent fett, 18 procent kolhydrater