Spenatpaj

Du behöver 3 dl grahams- eller durumvetemjöl 150 g mjölkfritt smör (+ 1 msk till stekning) 2 msk sesamfrön 1 burk kantareller eller champinjoner (ca...


6 portioner

Du behöver

  • 3 dl grahams- eller durumvetemjöl
  • 150 g mjölkfritt smör (+ 1 msk till stekning)
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 burk kantareller eller champinjoner (ca 200 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g fetaost, 10 procent
  • 1 påse bladspenat
  • 2 ägg
  • 3 dl sojagrädde, 11 procent
  • oregano, salt och peppar
  • 1 dl gratängost

Gör så här

1
1. Häll mjölet i en bunke. Skär kallt smör i små tärningar och finfördela dem i mjölet. Arbeta snabbt ihop degen och låt den gärna vila i en timme i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
2. Tryck ut degen i en stor pajform eller flera portionsformar. Nagga skalet med en gaffel. Strö sesamfrön över skalet och låt förgrädda i ca 10 minuter.

4

5
3. Fräs svampen i smör och en pressad vitlöksklyfta. Dela tomaterna i halvor och tärna fetaosten. Fördela svamp, tomater, fetaost och spenat i pajskalet.

6

7
4. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över riven ost. Grädda i ca 30 minuter.


Kommentar:
488 KCAL PER PORTION
E% 13 procent protein, 69 procent fett, 18 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top