Du behöver
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 tsk stött spiskummin
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 350 g rödbetor
- 5 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 burk kokosmjölk
- saften av en lime
- 2 msk gurka
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Finhacka löken och fräs den mjuk i olja i en stor kastrull. Tillsätt kummin och ingefära.
2
3
2. Skala rödbetorna. Spara och använd gärna lite av blasten om den är fin. Skär betorna, och eventuellt blast, i mindre bitar och lägg i kastrullen. Slå på vatten och buljong. Låt koka upp och sjud tills rödbetorna är mjuka.
4
5
3. Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med en mixer, blender eller mixerstav. Blanda i limesaft och smaka av med salt, peppar, eventuellt lite mer färskriven ingefära och låt svalna.
6
7
4. Servera soppan kall eller ljummen med finstrimlad gurka.
324 KCAL PER PORTION
E% 5 proc protein, 78 proc fett, 17 proc kolhydrater