Du behöver

  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 350 g rödbetor
  • 5 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk
  • saften av en lime
  • 2 msk gurka
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Finhacka löken och fräs den mjuk i olja i en stor kastrull. Tillsätt kummin och ingefära.

2

3
2. Skala rödbetorna. Spara och använd gärna lite av blasten om den är fin. Skär betorna, och eventuellt blast, i mindre bitar och lägg i kastrullen. Slå på vatten och buljong. Låt koka upp och sjud tills rödbetorna är mjuka.

4

5
3. Tillsätt kokosmjölken och mixa soppan slät med en mixer, blender eller mixerstav. Blanda i limesaft och smaka av med salt, peppar, eventuellt lite mer färskriven ingefära och låt svalna.

6

7
4. Servera soppan kall eller ljummen med finstrimlad gurka.


Kommentar:
324 KCAL PER PORTION
E% 5 proc protein, 78 proc fett, 17 proc kolhydrater