Svampsås

Du behöver 1/2 finhackad lök 6–7 st champinjoner (kan med fördel bytas ut mot kantareller) 1 msk olja eller smör till stekningen salt och svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 finhackad lök
  • 6–7 st champinjoner (kan med fördel bytas ut mot kantareller)
  • 1 msk olja eller smör till stekningen
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl soja- eller havregrädde
  • 1 msk svamp-/kantarellfond
  • 2 msk torr sherry (t ex Amontillado)
  • 1/4 tsk vitpeppar

Gör så här

1
1. Skala och hacka löken. Hacka svampen.

2

3
2. Fräs lök och svamp i olja eller smör. Salta och peppra försiktigt.

4

5
3. Rör i grädde, fond och sherry. Smaka av med vitpeppar. Låt puttra försiktigt under lock i 10 min.


Kommentar:
127 KCAL PER PORTION
E% 6 procent protein, 88 procent fett, 6 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top