Du behöver

  • 2–3 svartrötter
  • saft av 1/2 citron
  • 2 apelsiner, i skinnfria filéer
  • 1 näve ruccola
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl olivolja
  • VINÄGRETT
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Skala svartrötterna under rinnande kallt vatten. Lägg dem i vatten med lite färskpressad citronsaft så att de inte missfärgas.

2

3
2. Skär svartrötterna i sneda, ca 2 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämt mjuka. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Blanda svartrötter, apelsinfiléer och ruccola i en skål.

4

5
3. Rosta pumpakärnorna i olja i en het stekpanna. Salta lätt. Vispa ihop vinägretten i en skål. Häll den över svartrotssalladen. Salta, peppra och strö över pumpakärnor.


Kommentar:
168 KCAL PER PORTION
E% 7 procent protein, 61 procent fett, 31 procent kolhydrater.
Receptet hämtat ur boken “Ekolådans recept”.